Realni pad BDP-a u prvom kvartalu ove godine 1,3 posto

Bez autora
Jul 01 2012

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je realni pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom kvartalu 2012. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, iznosio 1,3 posto. Posmatrano po aktivnostima, u prvom kvartalu 2012. godine najznačajniji realni rast bruto dodate vrednosti zabeležen je u sektoru građevinarstva – za 7,8 posto i sektoru informisanja i komunikacija – za 7,4 posto.Najznačajniji pad bruto dodate vrednosti zabeležen je sektoru saobraćaja – za 5,1 posto, sektoru snabdevanja električnom energijom, gasom i parom – za 3,4 posto, sektoru trgovine – za 3,2 posto i sektoru prerađivačke industrije – za 3,1 posto.

Realni pad BDP-a u prvom kvartalu ove godine 1,3 postoRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da je realni pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom kvartalu 2012. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, iznosio 1,3 posto.

Posmatrano po aktivnostima, u prvom kvartalu 2012. godine najznačajniji realni rast bruto dodate vrednosti zabeležen je u sektoru građevinarstva – za 7,8 posto i sektoru informisanja i komunikacija – za 7,4 posto.

Najznačajniji pad bruto dodate vrednosti zabeležen je sektoru saobraćaja – za 5,1 posto, sektoru snabdevanja električnom energijom, gasom i parom – za 3,4 posto, sektoru trgovine – za 3,2 posto i sektoru prerađivačke industrije – za 3,1 posto.

Desezonirana serija podataka pokazuje pad BDP-a u prvom kvartalu 2012. godine od 0,2 posto u odnosu na prethodni kvartal, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik